sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Merrasjärven luontopolku, Lahti 22.5.2016

 Muutto toi luontopolun aivan lähellemme ja eräänä aurinkoisena sunnuntaipäivänä päätimme lähteä siihen tutustumaan.

Mukaan saimme kahden nuorimman pojan (5 & 8v) lisäksi hyvän ystävän.

































Autoa ei tällä kertaa tarvittu, vaan lähdimme jalkaisin matkaan kotiovelta. Merrasjärven rannasta reitti alkaa kuntoratana ja n 200 metrin jälkeen Luontopolku -kyltti opastaa kääntymään vasemmalle rinnettä ylös.

Luontopolulta löytyy muutamia pitkospuita sekä ojan yli tehty silta.

Risteyskohdista löytyy puiset opaskyltit ja luontopolusta erkani myös erillinen Kalliokierros, jonka päätimme jättää tällä kertaa väliin, koska meillä ei ollut tarkkaa tietoa luontopolun pituudesta. Kallioita pääsimme ihastelemaan kuitenkin myös Luontopolulta.

Itse Luontopolku ilman kalliokierrosta osoittautui ehkä n 3 km:n mittaiseksi, mutta jatkoimme matkaa lenkkipolkua pitkin kohti Takkulan golfkenttää ja sieltä Pesäkallion kautta takaisin kohti Merrasjärveä.

Olin aiemmin lenkkeillyt kyseisellä polulla ja huomioinut nuotiopaikan polun varressa.

Nuotiopaikka löytyikin, sen virallisuudesta ei ole tietoa, mutta uskalsimme kuitenkin tulet laittaa. Polttopuut olimme ottaneet kotoa matkaan.



Eväsmakkarat saatiin paistettua tikun nokassa ja vartaat paikalta löytyneellä melko aikansa eläneellä ritilällä.

Matkaa kotiovelta kotiovelle kertyi lopulta 8,4 km. Ensi kerralla ehkä kierrämme Kalliokierroksenkin, mutta tällöin tarvinnee palata Luontopolun päästä suoraan takaisin Merrasjärvelle ja syödä eväät vasta kotigrillistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti