tiistai 2. elokuuta 2016

Ryövärinkuoppa, Ruovesi

Kesälomareissulla sattui aivan yllättäin matkalla silmiin Ryövärinkuopan opaste. Pakkohan se oli alkaa etsiä tietoa noinkin mielenkiintoiselta kuulostavasta paikasta ja päädyinkin Luontoon.fi sivuston tietoiskuun paikasta. Sivustolla kerrotaan nähtävyytenä avolähde ja reitin pituudeksi 500m. No olihan sitä päästävä katsomaan, joten paluumatkalla poikettiin tieltä 66 hyvin opastetulle pysäköintialueelle.

Pysäköintialueella oli pari retkipöytää sekä opastaulu. Taulun vierestä laskeutui jyrkähköt portaat alas pitkospuille ja pienelle levempänä laudoitetulle pistolle. Kiersimme pitkospuureitin, joka päättyi jonkun matkan päässä toisiin jyrkkiin portaisiin. Tähän mennessä ei vettä ollut näkynyt lainkaan ja aloimme hieman hämmästellä, että missäs se lähde nyt sitten on. Ottamalla muutaman askelen pitkospuilta poispäin saimme kyllä melko rehevöityneen lätäkön näkyviimme. Majavapatoa muistuttava puurakennelmakin siinä oli. Polku olisi jatkunut vielä pitkospuilta eteenpäin jonkin matkaa, en tiedä olisiko itse lähde siitä suunnasta näkynyt paremmin, koska me kiipesimme portaat ylös ja kipaisimme metsäpolkua takaisin autolle.

Mukava hengähdyshetki pitkän automatkan välissä, mutta ei ihan sitä mitä odotimme näkevämme. Ehdottomasti kuitenkin kannattaa pistäytyä, jos on ohi ajamassa.




 

Polku alkaa jyrkillä rappusilla ja pitkospuiden toisessa päässä on samanmoiset ylös kuopasta. Koko matkalla portaiden välissä on pitkospuut. Aivan toisten rappujen vierestä on näkymä veteen, kun osaa puiden välistä kurkistaa. Pikaisesti napatussa kuvassa tarkennus on näköjään mennyt hieman vika paikkaan...





2 kommenttia:

  1. Kivan kuulonen paikka. Jos vaan ajetaan joskus ohi titää kyllä poiketa.
    Osallistu Riviera Maisonin tyynyjen arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista