maanantai 18. heinäkuuta 2016

Lahden Radiomäki - vadelmaretki 17.7.2016

Sunnuntaina päivän marja oli vadelma. Taivas näytti siltä, että ihan pian tulee vettä, mutta päätimme kuitenkin pyyhältää Lahden Radiomäen maastoihin, missä edellisen illan lenkillä olin huomioinut vadelmien jo kypsyneen. Radiomäen laella on kuuluisien radiomastojen lisäksi urheilukenttä ja Radio- ja TV-museo. Kenttä on perheellämme aktiivisessa käytössä, mutta museossa emme koskaan ole käyneet, vaikka monesti sekin on mielessä ollut. Mäellä kiertää n 1,5 km:n mittainen hiekkapohjainen lenkkipolku, jonka vieruksilta ryhdyimme vadelmia poimimaan.


Kirkkaana päivänä polulta on huikeat näkymät yli kaupungin Vesijärvelle. Vaikuttava näkymä toki on pilviselläkin säällä, mutta ehdottomasti parhaimmillaan auringon säteiden kimmeltäessä sinisestä Vesijärven pinnasta.


Yleensä kierrän lenkkipolkua poikkeamatta siitä kohti Radiomastoja suuntautuvia sivuhaaroja. Nyt vadelmapuskat kuitenkin ohjasivat kulkuni myös tällaiselle sivuhaaralle ja polun vieruksen kivipaadesta silmiin osui tieto paikalla taannoin sijainneen Lahden ensimmäinen työväentalo.


Toiseltakin puolen mäkeä avautuu hienot maisemat yli kaupungin. Tässä kohtaa maisemia voi pysähtyä ihailemaan ihan penkillä istuskellen. Usein tuon penkin ovat vallanneet nuorisoryhmät, mutta tällä kertaa siinä istuskeli kaikessa rauhassa vanhempi pariskunta. Tältä suunnalta näkee Launeen minigolf -radoille sekä Launeen Perhepuistoon. Kauempana utuisena näkyvän täyttömäen takana kulkeekin jo Helsingin moottoritie.


Pojat innostuivat ottamaan vielä pieniä spurtteja kierroksen päätteeksi. Vadelmaa löytyi lopulta pakastimeen asti 5 litraa ja hieman jätettiin heti syötäväksikin. Paljon oli vielä ihan raakoja ja ainakin kertaalleen oli jo joku ennen meitäkin poimimassa käynyt. Onneksi luonnon marjaa tuntuu tänä vuonna löytyvän reilusti, kun vähäinen mansikkasato on suorastaan törkeissä hinnoissa.




Mastot ovat tällä hetkellä kunnostustyön kohteena ja puolet juurella sijaitsevasta parkkialueesta on tämän johdosta suljettuna.

Aika vaikuttavan näköisiä joka tapauksessa.

Pilvisestä ja ajoittain melko synkästäkin säästä huolimatta ei vettä lopulta pari tuntisen kierroksemme aikana muutamaa tippaa enempää tullut.

Mukava ulkoilu hienoissa maisemissa ja hieman saalista talven varalle ekstrana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti